VİZE VE OTURMA İZNİ

Öğrenci Vizesi

Uyruğa ve Türkiye ile diğer ülkeler arasındaki ikili anlaşmalara bağlı olarak, uluslararası öğrenciler için birden fazla vize ve giriş seçeneği bulunmaktadır. Uluslararası öğrenciler, uyruklarına ve iki uluslu anlaşmalara bağlı olarak vize ile veya vizesiz olarak Türkiye'ye girebilirler. Bunlar konsolosluk vizesi, e-vize, pasaport, ulusal kimlik, havaalanı vizesi girişleridir. Türkiye’ye nasıl giriş yapabileceğiniz ve hangi girişin sizin için en uygun olduğu ilgili fikir edindiğinizde, başvuru yapabileceksiniz.

Lütfen ülkenizin uygunluğunu kontrol edin ve/veya linke tıklayarak başvurunuzu yapın https://www.evisa.gov.tr/en/ . Eğer Türkiye için turist vizesinden muafsanız, Türk Konsolosluğu’nda öğrenci vizesi başvurusu yapmanız gerekmemektedir. Sadece ülkedeki kalış sürenizden 60 gün daha fazla geçerliliğe sahip olan bir pasaportla ülkeye giriş yapabileceksiniz. Konsolosluktan çıkarılmış bir öğrenci vizesi hala geçerli sayılacaktır (Bazı ülkelerdeki Türk Konsoloslukları artık Türkiye için bu vizeleri vermemektedir). Ancak öğrenci vizesi, tek girişli bir vizedir.

Daha ayrıntılı bilgi için sizi ülkeye özel bilgileri görüntüleyebileceğiniz Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığı resmi web sayfasına yönlendiriyoruz: http://www.mfa.gov.tr/visa-information-for-foreigners.en.mfa

Daha detaylı bilgi için, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

İkâmet İzni

Uluslararası öğrencilerin, yerel yetkililere (Göç İdaresi) kayıt yaptırmaları ve varışlarından sonraki bir ay içinde Oturum İzni (İkâmet Belgesi) almaları gerekir. Başvurular için öğrencilerin Türkiye Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nden online randevu almaları gerekmektedir. Randevular için web sayfası aşağıdaki gibidir;

https://e-ikamet.goc.gov.tr/

Öğrencilerin aşağıdaki evrakları hazırlayarak randevu beklemeksizin dosyalarını Uluslararası Ofis Hosting Birimine teslim etmeleri gerekmektedir.

 

  1. İkamet İzni Başvuru Formu (1. Sayfada İmza)
  2. İkamet izni başvurusu yaptıktan sonra parmak izi vermek için Fatih Göç İdaresini ziyaret ediniz. Başvuru formunuzu ve pasaportunuzu yanınızda götürünüz.
  3. Vergi Dairesinden İkamet Kartı Bedeli Ödeme Dekontu (565 TL)
  4. 4 Biyometrik Fotoğraf
  5. Pasaport Fotokopileri (Ana Sayfa, Vize Sayfası, Mühür Sayfası)
  6. Öğrenci Belgesi (Türkçe Olmalı)
  7. Eski İkamet Kartı Fotokopisi (Eğer Varsa)
  8. Sigorta Belgesi Kopyası (Türkçe Olmalı ve ilk 4 sayfası)
  9. Yenileme başvuruları için Yerleşim yeri belgesi (e-devletten) /İlk kez ikamet izni başvuruları için noterde yapılan kira sözleşmesi veya taahhütname.
    • taahhüt veren kişi yabancı uyrukluysa yerleşim yeri belgesi, ikamet izni fotokopisi ve Fatura (su, elektrik veya doğalgaz).
    • taahhüt veren T.C. vatandaşı ise yerleşim yeri belgesi, kimlik fotokopisi, güncel fatura (su, elektrik veya doğalgaz) ve vukuatlı nüfus kayıt örneği. Ayrıca evli ise eşi de taahhüt vermeli.
  10. Yenileme başvuruları için Ulusal Tebligat Belgesi (“UETS” denilerek PTT’den alınabilir).
  11. 18 yaşının altındaysanız, Türkiye’deki eğitiminize dair izin için ebeveynlerinizden alınan imzalı bir belge ve onun noter tasdikli yeminli tercümesi (Böyle bir izin mektubu örneğini uluslararası ofisten temin edebilirsiniz). İzin mektubu ile birlikte, izin mektubunu imzalayan kişilerin ebeveynleriniz olduğunu kanıtlayan Doğum Belgesi de (ya da benzer bir belge) teslim etmeniz gerekecektir.

Recent Posts

Whatsapp